Desertul australian - plin de viataAlin Totorean foto w mic.jpgPentru un om, spatiul dintre Uluru si Kings Canyon, din mijlocul Australiei este complet inospitalier. Apa lipseste cu desavarsire si temperaturile depasesc 40 grade C, in timpul verii. Dar unele fiinte se simt aici in largul lor.

In arsita zilei, grupuri de camile salbatice trec cu usurinta peste vegetatia tepoasa. Langa lacul Amadeus iepuri speriosi alearga spre vizuini. Peste tot, furnicile isi vad de munca nestingherite, iar mustele asalteaza orice nou intrus in peisaj. Odata cu apropierea inserarii, lumea animala devine si mai activa. Paianjeni cat podul palmei isi iau in primire prada prinsa peste zi, in firele plaselor intinse cu darnicie intre tufe. Alaturi de tot felul de soparle, iguane aurii ies din ascunzisuri, pornind la vanatoare. Cu siguranta si scorpionii sunt activi... Iar serpii isi fac simtita prezenta prin urmele proaspete pe care le intalnesti la fiecare 15-20 metri.

Intr-o astfel de ambianta, ca om, iti mai ramane doar sa speri ca nu vei fi muscat sau impuns de vreo faptura veninoasa, la urmatorul pas.

Eu nu ma pot opri... trebuie sa merg mai departe...

din salbaticie, Alin Totorean

Exploratorul roman Alin Totorean in Australia.Iguana aurie. Credit Alin TotoreanPaianjen. Credit: Alin TotoreanUrma de sarpe in desertul australian. Credit: Alin Totorean

ComentariiPostati comentariul

Nume

Titlu


Comentariu


Completati caracterle din imagine

Visual verification


Posteaza comentariu

Comentariul va fi vizibil dupa aprobarea lui de catre editor